Computer tomograf Revolution EVO 128 slice

Centrul Vascular Venus va prezinta intradevar o REVOLUTIE in computer tomografie, noua generatie de Volum computer tomografie cu algoritmi avansati de claritate a imaginii, si posibilitati complexe de reconstructii iterative.

Scaderea dozei de iradiere cu pana la 60% la anumite examinari-Ultra Low Dose, cresterea vitezei de scanare- 12 secunde pacient de 1m90 cm inaltime, cresterea claritatii imaginii asociate cresterii rezolutiei spatiale, aduce pacientilor posibilitatea oricaror examinari de calitate.

Prezentam caracteristicile tehnologice avansate.

1. Algoritmi claritate a imaginii

  • pentru o mai buna rezolutie volumetrica a imaginii, ofera o amplificare a rezolutiei spatial cu pana la 20% mai mare decat generatiile precedente.
  • rotatiile de 0,35 de secunde permit pe langa scanarea rapida, claritate maxima a imaginii independent de miscarle respiratorii, sau miscarile inimii.

2. Modularea dozei in functie de organ-permite reducerea radiatiei in cazul scanarilor superficial(exemplu san, sau parti moi, tiroida), de asemenea modificarea intensitatii iradierii , folosind principiul doza minima-imagine clara, in cazul scanarii multiplelor segmente.

3. Softuri avansate de calcul al dozei de iradiere, cu emiterea unui bulletin de analiza, pentru organele tinta, astfel incat pacientul primeste calculul exact al dozei pentru fiecare zona si segment, permitand evaluarea corecta a pacientilor oncologici, ce au multiple examinari si radioterapii in antecedentele personale.

4. Permite scanarea pacientilor pana la 230 kg, oferind informatii pentru orice tip de patologie, nefiind influentata calitatea imaginilor, si neavand limite in ceea ce priveste greutatea pacientilor.

5. Pachetul de perfuzie cerebral 4D – Pachet unic hardware si software ce permite neuroangiografii, si studii avansate de perfuzie cerebrala, la o singura injectare a substantei de contrast, astfel incat clasificarea tesuturilor in functie de 5 parametrii de vascularizatie ofera nu numai informatii structurale (de tip tumori, zone infarctizate), dar si functionale in multiple boli degenerative neurologice.

6.Protocol ASIR, adaptative statistical iterative reconstruction -permite reducerea zgomotului dat de artefactele de miscare/respiratie, deci permite reducerea dozei, si creste sensibilitatea detectiei substantei de contrast, astfel incat injectam cantitati reduse.

7.PACHETUL CARDIAC – examinare provocatoare pentru achizitiile computer tomografice, deoarece trebuiesc “PRINSE” imagini clare cu arterele coronare cu diametru de mm, si traseu sinous volumetric, pe un organ tinta in miscare.

Impune tehnologii avansate de scanare, cu necesitatea captarii imaginilor in timpul pauzei cardiace, si scanarea completa a inimii , cu substanta de contrast, astfel incat sa avem diagnostic superpozabil angiographic.

Luand in considerare ca aproximativ 75-80% din angiografii sunt diagnostice, si necesita 1 zi de spitalizare si mai ales contrast prin punctie arteriala, neconducand la procedure interventionale, sau chirurgicale, opinam ca angiografiile prin computer tomografie, obtinute ambulator, in cateva minute, si cu punctie venoasa, mult mai simpla decat cea arteriala, opinam pentru recomandarea acestei investigatii , ca segment de nisa, pentru angiografia clasica ramanand procedurile interventionale.
Softurile noastre permit BENEFICII CLINICE CLARE:

Si noutatile de software si posibilitati de aplicatie continua pentru orice organ, de la vizualizare 3d cu minima iradiere a danturii, pentru planificarea implantelor, pana la softuri interventionale ce permit injectari langa coloana vertebrala, sau punctii ghidate computer tomografic, pana la studii imagistice complexe ce integreaza imagini de la PET CT, sau SPECT Ct, si RMN, astfel incat pacientul poate beneficia de DIAGNOSTIC CONCLUDENT SI RAPID.