Imagistică

Centrul de Imagistica al Centrului Vascular Venus Oradea dispune de o gama larga de aparatura performanta impartita astfel:

Computer Tomografia (CT)

Computer tomograf Revolution Evo 128 slice dispune de algoritmi avansati de claritate a imaginii si posibilitati complexe de reconstructii iterative.Scaderea dizei de iradiere cu pana la 60%, la anumite examinari-Ultra Low Dose, cresterea vitezei de scanare-12 secunde pacient de 1m90cm inaltime, cresterea calitatii imaginii asociate cresterii rezolutiei spatiale sunt doar cateva din avantajele acestui aparat.

Examinarea prin tomografia computerizata este neinvaziva, se realizeaza in conditii de siguranta, ofera o privire detaliata a capului, abdomenului sau membrelor si informatii asupra vaselor sanguine si oaselor si poate realiza imagini ale organelor, precum ficatul, pancreasul, intestinul rinichii si glandele suprarenale, plamanii si inima.

Play Video
Play Video

Servicii:

Play Video
Play Video
Play Video

Angio CT:

Mamografia

Mamografia este o metoda radiologica de screening a starii de sanitate a sanului, utilizand raze X cu doze foarte reduse de radiatii, fiind un element cheie in diagnosticul precoce al cancerului mamar. Cancerul mamar este principala cauza de decese la femeile de peste 40 de ani.Mamografia facuta anual este metoda cea mai sigura in prevenirea sau descoperirea cancerului de san.

Indicatii:

Peste varsta de 40 de ani, se recomanda examen mamografic anual. sub varsta de 35 de ani principala metoda de examinare este ecograful, insa aceasta metoda se completeaza cu mamografia in urmatoarele situatii:

Tehnica de examinare:

Parametrii mamografului:

Ecografie

Ecografia (ultrasonografia) este o tehnica de explorare imagistica tot mai raspandita.Este o metoda de diagnostic « in timp real », bazata pe transmiterea diferentiata a ultrasunetelor prin diverse tipuri de tesut.

Tehnica ecografica este neinvaziva pentru organismul uman, prin urmare este repetabila de cate ori este nevoie in monitorizarea unui pacient si a devenit un instrument extrem de util pentru medicul clinician.

Aplicatii clinice:

Radiologie digitala

Radiografia digitală este o metodă inovatoare în sensul în care razele X nu mai impregnează un film, ci sunt recalculate în pixeli digitali folosindu-se un detector state-of-the-art plat, cu rezoluție înaltă. Expunerea la un nivel scazut de iradiere, rezolutia imaginii, timpul redus de asteptare pentru a obtine rezultatul precum si stocarea digitala a imaginilor si transferul rapid al acestor reprezinta avantajele acestei tehnologii.

Radiografia este metoda cea mai utilizata in investigatia imagisticda folosita in urmatoarele tipuri de examinari:

Angiograful

Angiograful este un sistem complex cu ajutorul caruia se investigheaza starea vaselor. Interventia, cunoscuta in lumea medicala drept angiografie, se deruleaza intr-o incapere asemanatoare unei sali de operatii. Prin intermediul unui cateter se introduce o substanta de contrast la nivelul vaselor care urmeaza a fi investigate.

Foarte important este ca, pe langa diagnosticul care se realizeaza in urma acestei interventii, se poate face si un tratament endovascular al unor afectiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatarile unor stenoze apartinand arterelor periferice (la membrele superioare si inferioare), dar si viscerale (precum cele renale) sau artere coronare care vascularizeaza inima.

Aplicatii: